neděle 27. ledna 2013

Extrakt z Čagy


Popis: jedná se o tekutinu tmavě hnědé barvy a hořké chuti se složením koncentrovaného extraktu houby zvané Čaga – Rezavec šikmý (Inonotus Obliquus), stabilizovaný v 8,5% lihu.

Čaga je vlastně druh choroše, který roste v ruské tajze zejména na bříze. Sběr je na podzim a na jaře kvůli největší koncentraci léčivých látek.

Obsahové a účinné látky: dvojsytné alkoholy ze skupiny triterpenů jako betulin, inoitodiol a obliquol, dále polysacharidy, steroidy, chromogeny, puriny, kyselina čagová, která je struktrálně podobná některým huminovým kyselinám, buničina, sloučeniny křemíku, železa, hliníku, vápníku, hořčíku, zinku, mědi, manganu a draslíku.

Na co pomáhá:
  • paradentóza
  • žaludek a trávení
  • revitalizace kůže
  • harmonizace metabolismu
  • povzbuzuje imunitní systém

Užití: 3x denně 1 polévková lžíce roztoku, připraveného ze tří čajových lžiček koncentrátu, zamíchaných do 150 ml vody. Obvykle se užívá po dobu 3–5 měsíců, pokud je potřeba opakovat, tak si udělejte přestávku 7–10 dnů. Užívá se 30 minut před jídlem.

zdroj: zahady-zdravi.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat